Linie pad, fort bij Nigtevegt Miriam

Liniepad, fort bij Nigtevegt

Mijn naam is Miriam, fysiotherapeut, hydrotherapeut en Nordic Walking instructeur.

In 2004 kwam ik voor het eerst in aanraking met Nordic Walking.

Tijdens mijn stage fysiotherapie kreeg ik door het vele staan last van mijn rug (si-gewricht) met uitstralende pijn naar mijn heupen. Als ik veel liep of moest staan had ik last.

Mijn moeder, enthousiast over haar cursus Nordic Walking, vroeg of dat niks voor mij was; om de last van mijn heupen en rug te verminderen. Ik vond het gezellig om samen met mijn moeder wat te doen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben samen met haar op een cursus Nordic Walking gegaan. Ik zeg stoute schoenen omdat op Nordic Walking toch wel een stempel rustte dat het voor ouderen was. En inderdaad ik was veruit de jongste met mijn toen 24 jaar! Maar het was heerlijk weer, we liepen in een prachtige omgeving en ik kreeg extra instructies van de leraar omdat ik toch wat sneller liep dan de overige cursisten.

En ik liep ZONDER pijn! Wat een ervaring. Ik ben ervan gaan houden!

Inmiddels afgestudeerd als fysiotherapeut en vele wandelingen verder, volgde ik in 2012 de opleiding tot Nordic Walking instructeur.

De cursisten die ik tot nu toe heb begeleid zijn bewoners uit de seniorenflat waar mijn praktijk is gevestigd, maar ook enthousiaste 30-ers en 40-ers. Nordic Walking is echt voor iedereen. Tussen de groepen door geef ik geregeld individuele trainingen.

Nordic Walking is geschikt voor alle leeftijden, ongeacht je lichamelijke conditie. Bovendien hebben mensen met de meest uiteenlopende klachten er baat bij. Ik zou zeggen probeer het ook eens!

*   *   *   *   *   *   *   *

Hanneke

Amsterdamse Bos

In 2003 volgde ik mijn eerste cursus Nordic Walking. Ik had mensen met stokken zien lopen ( die zijn gek! ) en gehoord hoe goed Nordic Walking voor je is. In 8 lessen leerde ik vooral de techniek.

Een jaar later volgde ik een tweede cursus. Bij een andere organisatie. Daar leerde ik nog veel meer.

Ik was enthousiast wat Nordic Walking met me deed: fijn om te doen, voldoening na het lopen, betere conditie.

Ik ben blijven nordicwalken.

*   *   *   *   *  *   *   *


Wij

willen laten weten aan iedereen die het maar horen wil hoe leuk en lekker Nordic Walking is om te doen. Je bent buiten en je kan het samen met anderen doen. Het is bovendien goed voor je conditie. Nordic Walking is een betrekkelijk goedkope activiteit en is geschikt voor alle leeftijden.

TREK DE STOUTE STOKKEN AAN EN ERVAAR WAT NORDIC WALKING MET JOU DOET!