Nordic Running

Nordic Running is een intensievere vorm van Nordic Walking.

Nordic Running moet je, net als Nordic Walking, leren. Het vereist een juiste techniek om optimaal van de mogelijkheden te profiteren. De coördinatie is belangrijk.
Nordic Running is aan de ene kant geschikt voor Nordic Walkers die zo ver zijn gevorderd dat ze wat extra’s willen en intensief willen trainen. Aan de andere kant is het zeer geschikt als aanvullende training voor hardlopers. Door het gebruik van de poles worden buikspieren, romp, kracht en coördinatie getraind en de loophouding en looptechniek verbeterd. Bovendien is de hartslag hoger bij gelijke snelheid van hardlopen.

Nordic Running is dus geschikt voor iedereen die kan hardlopen en een nieuwe uitdaging zoekt. Maar ook voor hardlopers met knieproblemen; de stokken vangen immers een deel van de schokken op.

Er worden oefeningen met de stokken gedaan om kracht, coördinatie en evenwicht te verbeteren. Belangrijk is dat je de Nordic Walking techniek goed beheerst.

De poles die gebruikt worden voor Nordic Running zijn langer dan de gewone poles. Maar ook gewicht van de poles, demping, flexibiliteit, stevigheid, handvat en straps spelen een belangrijke rol.

Zie ook nordic walking sports: nordicwalking.nl/nordic-walking/nordic-walking-sport

Zie trainingsfilmpje: www.youtube.com/watch?v=Ni5CvKK-SCI