Stokken

Nordic Walking stokken verschillen van gewone wandelstokken voor bijvoorbeeld in de bergen.

Nordic Walking stokken zijn meestal gemaakt van zeer lichte materialen, met aan de ene kant een metalen punt en aan de andere kant een systeem van "straps", dat is afgeleid van langlaufen. De belangrijkste functie van de straps is om te helpen de stok onder controle te houden tijdens het zwaaien van de arm naar achteren wanneer de hand wordt geopend.

Doppen voor stokken

Speciaal voor een harde ondergrond zijn er rubberen doppen die je over de punt van de stok kan schuiven. Het dempt de stok, geeft grip op de weg en voorkomt vervelend tikken van de punten op de harde ondergrond.

De lengte van je nordicwalkingstokken heeft te maken met je lichaamslengte. Voor rectreatief nordicwalken gebruik je meestal stokken met een lengte van 0,68 maal je lichaamslengte.

Zie: www.wandel.nl/wandeluitrusting/wandelaccessoires/kooptips-nordic-walking-stokken.htm

Schoenen

Geschikt zijn lage wandelschoenen of renschoenen. Bergschoenen zijn te stijf om je voet goed te kunnen afwikkelen.

Sokken

Voor langere wandelingen raden we sokken aan van synthetische materialen zoals coolmax, polyester, polypropyleen; het beste met een linker- en rechtervoet. Geen katoenen sokken; die absorberen zweet en kunnen dan blaren veroorzaken.

Kleding

Comfortabele kleding, zoals sportieve kleding, ademend en geschikt voor het actuele weer. Niet te wijd omdat je armen dicht langs je romp moeten zwaaien.

Handschoenen

Bij langere afstanden krijg ik soms blaren op mijn zweethanden van de lussen/straps. Een paar sporthandschoenen (zonder vingers) helpen goed.
In de winter voldoen gewone handschoenen.

Diversen

Tas voor stokken : om je stokken bij elkaar te houden en om ze te vervoeren op bijvoorbeeld de fiets is een dunne foudraal met een band die je om je schouder kan doen handig.
Rugtas: een rugtas(je) is het meest geschikt als je een tas mee wil nemen.